EtusivuHarrastusKartat & sääKauneusOma rahaPerhe & kotiTerveysMatkailuViihde

 

 
Flunssan torujunta
 

 

 

 

Helpot ohjeet torjuntaan

Vaikka olet vielä terve, eikä sinulla vielä ole flunssan oireita, voit vastustaa sen leviämistä

ja jälkitautien kehittymistä muutamin yksinkertaisin toimenpitein

 

 

Pese käsiäsi usein.

 

 

"Kädet pois kasvoilta!" Älä koskettele kasvojasi, muuten kuin peseytyessäsi.

 

 

Kurlaa kaksi kertaa päivässä lämpimällä suolavedellä. Suolavedellä kurlaamisella on sama vaikutus terveeseen henkilöön kuin jo infektion saaneeseen henkilöön.

 

 

Vastaavasti voit samalla tavalla huuhdella sieraimet /nenänreiät ainakin kerran päivässä lämpimällä suolavedellä. Kaikki eivät pysty käyttämään antiseptista nenäspraytä tai -huuhtelua, mutta nenän niistäminen huolellisesti ja nenänreikien puhdistaminen vanupuikoilla joka on kasteltu suolaveteen, on hyvin tehokas keino virusinfektioiden vähentämiseksi nenästä.

 

 

Juo lämpimiä juomia (teetä, kahvia, mehua jne.) niin usein kuin voit. Lämpimien nesteiden juomisella on sama vaikutus kuin kurlaamisella, mutta se siirtää virukset vastakkaiseen suuntaan. Se huuhtelee virukset, jotka muuten lisääntyisivät, nielusta alas vatsaan. Vatsassa ne eivät voi elää, lisääntyä, eivätkä tehdä mitään vahinkoa.

 

 

Vahvista luonnollista immuniteettiasi ravinnolla, joka sisältää runsaasti C-vitamiinia. Jos otat C-vitamiinitabletteja,  katso että ne sisältävät myös sinkkiä lisätäksesi vitamiinien imeytymistä.

   

Katso myös:

Yrtit