Etusivu

 

Kasvojen  kohotus - facelift

 

  

 
 

  

 

13.8.

 

 

Vertailin netissä klinikoita, jossa näitä naaman kurttuja voitaisiin

oikoa. Vertailussa voiton vei Artiaclinic Tallinnassa.

Lähetin sähköpostilla ajanvarauksen konsultaatioon kirurgin kanssa.

 

Tapasin tohtorin, joka suositteli kasvojenkohotusleikkausta sekä ylä- ja alaluomien korjausleikkausta. Operaatiosta sovittiin, tehtiin potilaskortti ja allekirjoitettiin leikkaussopimus. Samalla reissulla kävin Karell-klinikalla, jossa otettiin pieni verenkuvan, joten kaikki on valmista leikkausta varten.

21.8.
Klikkaa kuvat suuremmiksi    

Klinikalla 10.9. muutama tunti leikkauksen jälkeen

 

10.9.

 

Aamulla klo 9.00 sain klinikalla ystävällisen vastaanoton. Pääsin vaihtamaan vaatteita klinikan vetimiin omaan yksityishuoneeseeni, jonka jälkeen tapasin nukutuslääkärin ja leikkaavan kirurgin Katrin Krüünvaldin, jotka kertoivat leikkauksen kulusta (suomeksi) ja samalla allekirjoitettiin sopimuspaperit (suomenkieliset). Tohtorit tenttasivat vielä kertaalleen mahdolliset allergiat, käyttämäni lääkityksen ja aiempien leikkausten kokemukset.

 

Hiukset palmikoitiin, peitettiin verkolla ja sitten vaan leikkaussaliin. Koko leikkauksen ajan paikalla olivat kirurgin lisäksi nukutuslääkäri ja kolme hoitajaa. Tunnelma oli kodikkaan ja rennon oloinen. Minulle laitettiin kyynärtaipeeseen kanyyli, josta suoneen saatiin tiputettua puudutus- ja nukutusaineet.  Leikkaus tehtiin kevyessä nukutuksessa ja paikallispuudutuksella, eli olin miltei hereillä ja pystyin jopa jotenkin seuraamaan tapahtumia välillä torkahdellen.

 

Ensin tehtiin keskikasvojen kohotus tekemällä leikkausviilto ohimoiden kohdalle hiusrajaan ja siitä korvan editse korvannipukan sisään ja edelleen korvanlehden alta korvan taakse ja sieltä hiusalueelle. Kasvolihaksia kiristettiin vetämällä lihaksia taakse ja ylöspäin. Ylimääräinen iho leikattiin pois ja lihakset kiinnitettiin tikkien ja hakasten avulla.

Lopuksi poistettiin ylä- ja alaluomista ylimääräinen veltto iho ja rasva.

 

Vuoteeseen päästyäni sain jäägeelipussit molemmille puolille päätä ja silmilleni. Aika kului rattoisasti nukkumalla ja heräsin siihen, kun Eki tuli prinsessaa katsomaan. Harvoinpa on tilaisuus nähdä vaimoa niin luonnonkauniina! Sain vihdoin klo 16 aikaan päivän ensimmäisen ruokamurusen, kun Eki lusikoi hoitajan tuoman jogurtin nälkäiseen suuhuni. Kun en saanut siitä pahoinvointia, tilasi hoitaja alakerran ravintolasta lämpimän aterian. Kylläpä possun noisetit maistuivat ihanilta.

Illalla sain antibioottipiikin, särkylääkkeen ja unitabletin, jonka ansiosta nukuin erittäin pitkän ja rauhallisen yöunen. Aamulla kahdeksan aikoihin tuli tukeva aamupala, jonka jälkeen kirurgi vaihtoi siteet ja valmisti minut kotiinlähtöä varten.

Palvelu klinikalla oli erinomainen ja vain minua varten päivystänyt hoitaja oli mukava, avulias ja herttainen.

 

 

 
 

11.9.

  Kotimatkalla laivalla
     
 
 
  Toipilaana kotisohvalla
     

 

 

12.9.

 

 

Silmät yhä kauheen turvoksissa ja valkuaiset punoittaa. Nyt turposi jo oikea poskikin, joten kauneus senkun lisääntyy. Tikit ja teipit silmissä kutittaa ihan kamalasti, mutta yritän pitää kynteni kurissa ja olla nyppimättä repsottavia palasia. Silmätippoja ja voidetta naamaan, niin eiköhän se siitä .......

 

 

14.9.

 

Kolme päivää leikkauksesta. Silmien ympärillä iho alkaa olla suht siedettävän näköinen, vaikka alapuolella onkin melko isot mustelmat. Oikea poski yhä turvoksissa ja nyt ilmestyi oikealle nenänpielestä alas leukaan ulottuva mahtavan sininen mustelma. Siispä sitä hautomaan jääpusseilla .......

15.9.  

Ihanaa !!!! Huomenna menen klinikalle ja pääsen pesemään hiuksia. Kääreitä en saa itse irrottaa ja pää alkaa tuntua potkupallolta tämän rätin sisällä. Olo tuntuu tukalalta tiukan siteen sisällä, kun muutenkaan en ole pipo- enkä hattuihmisiä. Nyt, kun silmien mustelmat ja punaisuus silmänvalkuaisissa alkaa himmetä, saan tilalle komean mustelman leukapieleen. Kyllä sitä kelpaa näytellä ..... Katsopa vaan!

 16.9. Taivaallisen ihana olo!!!  Silmistä otettiin tikit pois ja iltapäivällä pääsin eroon myös kääreestä. Tukka oli todella takkuinen, kun sain purettua viikon letitettyinä olleet veriset palmikot. No, meikillä saa ihmeitä aikaan. Mustelmiin valokynää, meikkivoidetta päälle ja eikun menoks!!!!!

19.9. Kovin hitaasti haalenevat nämä mustelmat ja aika-ajoin ilmestyy myös uusia. Kasvojen yläosassa ilmenee pientä tunnottomuutta, joka paranee ajan myötä. Haavat ovat parantuneet hyvin ja silmien verestys on nyt kokonaan pois. Tähän tautiin ei nyt auta muu kuin aika. Meikillä paranneltuna voi jo hyvin kulkea turuilla ja toreilla. Puolison osana on kerätä katseita akanpieksijänä, sehän ihmisillä on ensimmäisenä ajatuksena, kun näkee ruhjotut kasvot.
 

 

23.9.

 

Tapasin klinikalla Tallinnassa kirurgi Krüünvaldin, joka tarkasti lopputuloksen ja poisti korvien ympäriltä tikit. Oikeanpuoleisen ohimon verihyytymää poistettiin injektioneulalla. Korjailtu naama valokuvattiin. Näin myös tietsikan ruudulta ennen leikkausta otettuja valokuvia, joita nyt sitten verrataan tähän uudempaan naamaan.

Nyt alan hoitamaan huolella korvan ympärillä olevia arpia, että saan niistä miltei huomaamattomat. Klinikalta ostin tarkoitukseen sopivaa silikonigeeliä, jolla arpia voidellaan pari kertaa päivässä.

  

24.9.

 

Kaksi viikkoa kulunut leikkauksesta. Kuvat kertoo miten homma on edistynyt.

26.9.

Kasvoissa vielä vähän sinertää. Ohimot yhä tunnottomat. Voi viedä vielä pitkänaikaa, ennen kuin niihin tunto palautuu. Korvien ympäriltä haavat parantuneet hyvin. Korvanlehtien takana tuntuu arpikudos paksulta, mutta sehän ei sieltä kenellekään näy, jos nyt ei joku keksi tulla ihan varta vasten niitä kurkkimaan.  
     
 

 

     

1.10.

Kasvoleikkauksesta kulunut kolme viikkoa. Pientä sinelmää näkyvissä vielä oikean silmän alapuolella ja korvallisilla. Yläluomien arpikudos on vielä melko paksu, mutta korjaantunee ajan myötä. Antaapa ajan kulua ja saan odotella lopullisia tuloksia jopa puoli vuotta.  Kasvoissa esiintyvän jäykkyyden pitäisi poistua 2-3 kuukauden sisällä.
  

Ilman kasvomeikkiä

 

Meikkivoiteella

paranneltuna

8.10. Kasvoista kaikki mustelmat hävinneet. Pientä tunnottomuutta vielä korvallisilla. Arvet parantuneet hyvin.
      

10.11.

Leikkauksesta kulunut kaksi kuukautta.

En tiedä, kuvittelenko tuntemuksia, että ohimoilta ja korvallisilta iho kiristyy. Joskus tunnen oikein kihelmöintiä.

 

Mutta oppien mukaanhan prosessi on vielä kesken, joten seurataan tilannetta .......

Meikkivoiteella paranneltuna

 
  Ilman kasvomeikkiä

14.12.

Kolmen kuukauden rajapyykki saavutettu tällä viikolla. Enpä osaa sanoa onko kehitystä ulkonäöllisesti tapahtunut suuntaan tai toiseen kuluneen kuukauden aikana, luultavasti ei mitään mainittavaa. Pientä tunnottomuutta yhä korvallisilla, aristaa toisinaan kosketettaessa.  - Että pitkä on paranemisen tie. No itsepä tämän itselleni järjestin, enkä ole vielä alkanut katumaan.

Kuvat kertokoon puolestaan (kaunistelematon totuus),  joskin viime päivien väsymys voi näkyä kuvissa sotkemassa kokonaiskuvaa.

 

Nyt tämä naaman kanssa vouhkaaminen saa jäädä vähäksi aikaa. Teen vielä yhteenvedon - ennen ja jälkeen - kuvista, kun joulukiireiltäni ennätän ja palaan raportoimaan tästä parantumisprosessista, kun puoli vuotta leikkauksesta on kulunut.

 

ei kasvomeikkiä

 

 

10.3.2009

 

Puoli vuotta leikkauksen jälkeen

No nyt pitäisi naaman olla sitten tälläytynyt lopulliseen muotoonsa, kun kiristyksestä on kulunut puoli vuotta. Lopputuloksesta en mene sanomaan sitä enkä tätä, valokuvista yritän arvioida, kannattiko operaatio eli tapahtuiko kohennusta tarpeeksi, että olisi ollut sen väärti.

 

Pientä tunnottomuutta ja kihelmöintiä tuntuu vieläkin korvien juuressa. Kaipa siellä vielä on prosessit kesken. Enkä ihmettele yhtään, oli se vaan niin iso operaatio, ettei siitä hetkessä selvitä.

 
Kakkosvaihe
  klikkaa kuvaa

 

   

 

Selailin nettiä ja löysin jostain jenkkien sivuilta hämmästyttäviä "ennen ja jälkeen" kuvia,

joita pääset katsomaan tästä.

 

Tässä oikaisuprojektin kaikki kuvat:

Kohotusprojekti II

Vertailukuvat Oma

Kehitysvaiheet

 

 

 

12.4.2009

otsan kohotuksesta 1 kk

30.7.2009

otsan kohotuksesta 4 kk

 

     
 

10.9.2009

keskikasvojen kohotuksesta 1 vuosi

Siloisena kakskymppisenä v.1968

     
     
 

 

     

 

Tunnisteet: kasvojenkohotus, kasvojen kohotusleikkaus, facelift, keskikasvojen kohotus,

kauneuskirurgia, kauneusleikkaus, otsankohotus, keskikasvojen kohotus