EtusivuHarrastusKartat & sääKauneusOma rahaPerhe & kotiTerveysMatkailuViihdeLaihis

 

 

 

Ihonhoito - omatekoiset konstit

 

 

Timjamista saa aivan ihanaa kasvovettä / ryppyvoidetta.

 

Kasvovesi syntyy näin:
Laitoin noin puoli litraisen lasipurkin pohjalle ensin kuivattua timjamia noin puolen sentin kerroksen, koska minulla ei tuoretta sattunut olemaan. Sen voi tehdä myös tuoreesta, mutta kuivattu on vahvempaa.

Keitin vettä ja kaadoin lasipurkkiin. Kansi on laitettava heti päälle, etteivät eteeriset öljyt pääse karkaamaan. Jäähtyneen seoksen suodatin kahvinsuodatinpussin läpi (tein kermaviilipurkin pohjaan kolme reikää, johon laitoin sen suodatinpussin).

 

Laitoin tuon sihdatun liemen jääkaappiin ja tänään olen kahteen kertaan laittanut sitä kylmää "lientä" pumpulituppoon ja pyyhkinyt kasvoni.

Voi kun tuntuu niin pehmeältä iho. Ja mikä parasta....... minulla oli aikamoiset pussit silmien alla..... niin ovat kadonneet, kun pyyhin tuolla aineella kahteen kertaan tänään.

Kannattaa kokeilla..... eikä ole mitään ylimääräisiä aineita.... siis tarkoitan säilöntä- ym.... turhaa vaan niin aito luonnon tuote kuin olla voi.

 

Tuo neste säilyy kylmässä käyttökelpoisena noin kuukauden.

Timjamissa on yhdistettä nimeltään tymoli, jonka on todettu olevan myös antioksidantti.  Se estävää rasvojen ja lipidien hapettumisesta johtuvaa hajoamista. Timjamin nauttiminen teenä  auttaa myös ruoansulatukseen. Jalkasienen hoitoon siitä saa apua, koska tuo tymoli on nimenomaan sieniin vaikuttava aine.

 

Hunajaista herkkua iholle

 

Tämä omatekoinen kasvonaamio valmistuu nopeasti ja varsin vähäisistä aineksista.

 

 

Sekoita tasaiseksi massaksi

  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

  • 1 rkl piimää

  • neljännes avokadoa soseutettuna (kuivalle iholle) tai

  • ½ dl kurkkumurskaa (rasvaiselle iholle)

Anna seoksen vaikuttaa iholla 15-20 minuuttia ja huuhtele se.