EtusivuHarrastusKartat & sääKauneusOma rahaPerhe & kotiTerveysMatkailuViihde

 

 
 
 

TÄRKEÄÄ!

Oleta että kello on 17.15 ja olet ajamassa kotiin (luonnollisesti yksin) tavallista työläämmän työpäivän jälkeen. Olet todella väsynyt ja turhautunut……
 
 
   

 

OLET TODELLA STRESSAANTUNUT JA KIIHTYNYT….

Yhtäkkiä tunnet voimakasta kipua rinnassasi. Kipu alkaa säteillä käsivarteesi ja leukaasi. Olet alle kymmenen kilometrin päässä sairaalasta, joka sijaitsee lähimpänä kotiasi. Valitettavasti et tiedä selviätkö sinne asti.

MITÄ TEHDÄ?

Olet saanut elvytyskoulutusta, mutta kukaan ei ole opettanut sinulle kuinka voit elvyttää itseäsi!!!

 

KUINKA SELVIYTYÄ SYDÄNKOHTAUKSESTA YKSIN?

 
 

Monet ovat yksin ja ilman apua saadessaan sydänkohtauksen.

Koska henkilöllä, jonka sydän lyö virheellisesti ja joka alkaa tuntea huimausta, on vain noin 10 sekuntia aikaa ennen tajunnan menettämistä

 
VASTAUS:

Älä mene paniikkiin, vaan ala yskiä toistuvasti ja hyvin voimakkaasti! Ennen jokaista yskähdystä tulee vetää syvään henkeä. Yskähdyksen pitää olla syvä ja mahdollisimman pitkä, samaan tapaan kuin yritettäessä saada limaa ylös keuhkoista.

Hengenveto ja yskähdys täytyy toistaa noin joka toinen sekuntti ilman keskeytystä, kunnes apua saapuu tai sydän tuntuu jälleen lyövän normaalisti.

Syvät hengenvedot saattavat happea keuhkoihin ja yskintäliikkeet puristavat sydäntä ja pitävät veren kiertämässä. Puristava paine sydämessä auttaa sydäntä palauttamaan normaalin rytmin. Tällä tavalla sydänkohtauksen uhri voi päästä sairaalaan.

Älä ikinä ajattele, että sinä et ole taipuvainen saamaan sydänkohtausta, koska ikäsi on alle 25 tai 30!

 
 NYKYISIN, JOHTUEN ELÄMÄNTAPAMME MUUTOKSESTA, SYDÄNKOHTAUKSIA ESIINTYY KAIKISSA IKÄRYHMISSÄ.

 

Tulosta  TÄÄLTÄ  seinällesi!